Kategorier

Økologisk eller hvad?

 Økologi - Recycling - Upcycling
 
Vi ved alle hvor vigtigt det er at passe på vores jord, men Øko-junglen er svær at finde rundt i.
Herunder kan du læse lidt om de mest kendte øko. mærker
GOTS (samt Soil association mærket)
Gots er et økologimærke eller økologi-cetificering. Med Gots Organic mærke i tøjet er du sikker på at få det bedste. Minimum 95% af tøjet/bomulden SKAL være økologisk, hvorimod "Gots made with organic" sikrer dig at minimum 70% af stoffet er økologisk 
Udover kravet til råvarerne, stiller Gots høje krav til at bomulds bøndernes vilkår er optimale, (ingen børnearbejde, fair råvare pris mm.) og at tøjet er bearbejdet miljørigtigt på produktions stedet, og selvfølgelig indeholder Gots-mærket bomuld aldrig ftalater og andre farlige stoffer.

Svanemærket
Bomuldstøj med Svanemærket skal indeholde mindst 10% og ligeledes skal fremstillingen ske miljøvenligt. Tøj med Svanemærket indeholder aldrig stoffer der er mistænkt for at være homonforstyrende.

Øko-Tex
Øko-tex er ikke et økologimærke, så her er ikke krav om at varen er økologisk.
Øko-Tex stiller krav om hvilken rest kemikalier varen indeholder når de kommer frem til dig som forbruger. De kendte skadelige ftalater må ikke anvendes i Øko-Tex varer.

Blomsten.
Mindst 10% af bomuldstøjet med Blomsten, til forbrugere over 3 år, skal være lavet af økologisk bomuld. Hvis forburgeren er under 3 år skal 95% af bomuldstøjet være fremstillet af økologisk bomuld.
Blomsten-mærket giver derudover trykhed for at fremstillingen af varerne fra det kommer på fabrikken til de når dig som forbruger, der stilles krav til de anvendte kemikalier.


Fairtrademærket
Fairtrade-mærket er din garanti for at bønder og arbejderne er sikret ordentlige arbejdsforhold, dvs. de bl.a. får en fair minimumspris for deres produkter. Selvfølgelig betales der et ekstra tillæg til de bønder der, ved omlægning af deres produktion, leverer økologiske varer. Men økologi er ikke et krav ved Fairtrademærket
 

American ExpressDankortDinersEuroCard / MasterCardJCB (3D-Secure)MaestroMobilePay OnlineViaBillVisaVisa Electron

Tak

Denne vare er nu lagt i din indkøbskurv.